Luštěniny

Vařený hrách

Ingredience: Hrách - 400g Sůl - 1 špetka Vepřové sádlo - 40g Cibule - 1/2 ks Škvarky - 50g   Postup přípravy: Přebraný, propláchnutý hrách, předem namočíme (ideálně přes noc). Druhý den pokud hrách absorboval příliš vody dolejeme vodu tak, aby byl hrách plně ponořen. Vaříme (ve vodě, v které...

Fazolové lusky se slaninou

Ingredience: Fazolové lusky - 500g Anglická slanina - 100g Máslo - 60g Sůl Čerstvě mletý pepř   Postup přípravy: Očištěné fazolky překrojíme. Na pánev dáme polovinu dávky másla, rozehřejeme. Přidáme fazolky a restujeme. Osolíme, okořeníme čerstvě umletým pepřem. Slaninu nakrájíme na kostičky....