Luštěniny
Vařený hrách
Ingredience:
Hrách - 400g
Sůl - 1 špetka
Vepřové sádlo - 40g
Cibule - 1/2 ks
Škvarky - 50g
Postup přípravy:
Přebraný, propláchnutý hrách, předem namočíme (ideálně přes noc). Druhý den pokud hrách absorboval příliš vody dolejeme vodu tak, aby byl hrách plně ponořen. Vaříme (ve vodě, v které...
Fazolové lusky se slaninou
Ingredience:
Fazolové lusky - 500g
Anglická slanina - 100g
Máslo - 60g
Sůl
Čerstvě mletý pepř
Postup přípravy:
Očištěné fazolky překrojíme. Na pánev dáme polovinu dávky másla, rozehřejeme. Přidáme fazolky a restujeme. Osolíme, okořeníme čerstvě umletým pepřem.
Slaninu nakrájíme na kostičky....